HTML

Csillagokk

Ez az a bizonyos BLOG ami Roni noteszében indult valahol Clunyben...

Friss topikok

Olvasók száma

Users Online

Linkblog

Mi finomat ehetünk Taizében

2009.08.06. 10:50 ronci

Most nemrég volt egy éve, hogy Taizébe érkeztünk, s mivel jópáran a tavalyiak közül az idén is mennek Taizébe, gondoltam felevenítem, hogy mi finomat ettünk annak idején, s valószínű, hogy az idén is hasonló sorrendben, hasonló kajákat fognak osztogatni. 

Taizében az evés folyamata is komoly rituálénak számít, úgyhogy lássuk, hogyan is zajlik egy reggeli.  A szokásos vajas-csokis kifli elkészítését lehet itt megcsodálni:

 A reggeli mindig ugyanaz, de szerintem nem lehet megunni.

Vacsoráról és ebédről annyit kell tudni, hogy húst nagyon ritkán, vagy csak kis mennyiségben adnak, szóval annak ellenére hogy külön vegetáriánus sor is van, nem különbözik nagyban a két helyen felszolgált étel. Kis harapnivaló is jár a főételek mellé, mint például gyümölcs, keksz, sajt, puding stb.

Na és akkor következzen a napokra felosztott menü:

Vasárnap este:

  

lencsefőzelék krumplival és murokkal. Idáig mindig ez volt a kaja vasárnap este, a kiéhezett, fáradt emberek nagyon örülnek hogy jó pár nap utazás után végre meleg ételt ehetnek.

A hétfői ebéd valami rizses-kukoricás kombináció:

















 

Kedden az ebéd valami erősen fűszeres, gyanítom hogy tarhonya vagy valamilyen apró laska murokkal. Nekem ebből annyi maradt meg, hogy nagyon nehéz utána mosogatni, mert minden edényre ráragad :) 















Sőt, páran pont ekkor osztogatták kaját közülünk, úgyhogy óriási pluszadagokkal kellet megbirkózzunk.
















Keddi vacsora szerintem egyike a legfinomabbaknak, zöldborsó murokkal (ezek szerint a murok nagy sláger Taizében) és végre valami húsfélét is megcsodálhatunk, ami pici, de nagyon-nagyon finom.


  

A szerdai ebédről sajnos csak ez a kép készült, úgyhogy lehet találgatni hogy mihez volt ennyi sok plusz-kenyér előkészítve.


 

A szerdai vacsora a tipikus porból készült krumplipüré kolbásszal. Extraként ketchup is járt hozzá.































Csütörtök délben párolt zölpaszulyt kaptunk, legalábbis én valami zöldet látok a képen.


 

Vacsorára nagyon finom, húsos, paradicsomos spagetti a menü, úgy vettem észre, hogy ezt a legtöbb ember nagyon kedveli.


 

Pénteken délben annak van óriási szerencséje, aki szereti az olajbogyót, hiszen halas-rizses-oljabogyó kombinációt adnak enni egy szelet sajttal. Ez is kedvenc taizés ételeim közé tartozik.
















Vacsorára ismét krumplipüré rántotthússal. Erről azt kell tudni, hogy az esővíz nagyon jó oldószer a krumplipüréporhoz, ezzel összekeverve elnyerheti valódi állagát.

















Szombatról már sajnos nincs dokumentálva se ebéd, se vacsora, remélem az idén majd a listát kiegészítik a többiek:)

És végezetül egy kép arról, hogy az aki az El Abiodh-ba kerül be (ez a taizés beteggondozó) kb ilyen kaját kap. A neten találtam a képet, egyáltalán nem néz ki rosszul:

















Azoknak, akik az idén újra Taizébe utaznak nagyon jó utat, és remélem, hogy majd velünk is megosztják az idei kalandjaikat a blogban.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli menü étel food taizé

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagokk.blog.hu/api/trackback/id/tr741292224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása