HTML

Csillagokk

Ez az a bizonyos BLOG ami Roni noteszében indult valahol Clunyben...

Friss topikok

Olvasók száma

Users Online

Linkblog

Taizé 2008 -> Indulás

2008.08.20. 10:33 Orindzs

No, hát ezt is el köll kezdeni valahol, aztán remélem majd csatlakoztok az irogatáshoz. :)

Mielőtt belekezdenék a konkrét eseményekbe, ismertetném az előzményeket. Izgalmasak, meg hát okoztak némi fejfájást is... Szóóóval az úgy volt, hogy meg lett hirdetve ez az úgynevezett taizés kirándulás, még valamikor talán februárban. Az útvonal úgy szólt, hogy első nap Heidelberg meg Köln, második nap két Loire-völgyi kastély, a Blois meg a Chenonceau, harmadik nap Fontainebleau meg Párizs, utána egy hét Taizében, hazafelé pedig London, Brüsszel és Prága. Mindez 230 euró na meg 100 ron. Aszontuk jóuvan, jelentkezünk: Katibogár, Andi, Roni, Ádám, Misi, Pítör, Robi, na meg jómagam. Ja és közben csatlakozott hozzánk még Tócsa meg Yvette.

Teltek múltak a hetek, vizsgára házi, házira teszt, de közben mindenkinek csak Taizé járt a fejében. ÉÉs.. ugorjunk is egyet időben.. Pár nap volt még hátra indulásig, mikor kezdődtek a meglepetések. Bevallom számítottam rájuk, de ez azért már túlzás volt. :))) Szóval, Jutka, a buszvezetőnk bejelentette hogy háát nem szerdán indulunk, mint ahogy az meg volt beszélve, hanem csütörtökön. És kimarad egy nap a kirándulásból. A kastélyos. Mégpedig azért mert a buszocska nem ér vissza. Hogy honnan.. nem tudni. De egyáltalán mi az hogy nem ér vissza? Kirándulást szervezünk fél Európába, de nem vagyunk képesek szerződést kötni a busztársasággal? Nojóóvan, ezt megtudtuk, elfogadtuk, meg effélék. Eljött a csütörtök, 11:30, már mindenki ott ácsorgott a sportcsarnok mellett, megszámlálhatatlan darab csomagjával, és leste hol a busz, hogy pakoljunk már be, mert ugye az indulás 12re volt bejeletve. Persze busz sehol. Már miért is lenne? :)) Így izgalmasabb. Kis idő múlva előkerült István, a szervező, és szólt hogy a busz késni fog két órát, mert most érkezik Amszterdamból... **Hogy tessék?? Honnan?? És a buszt nem szokás átnézni egy ilyen út után hogy még megvan-e mind a négy kereke?** Najó, hát ha késik.. keressünk valami árnyékos helyet. Hozzátenném, hogy kárpótlásul az egy nap és két óra elcsórása miatt, kaptunk fejenként fél liter ásványvizet. :)) Jó biznisz, ugye? Nos tehát.. mindenki elvonult valami árnyékba.. mi is kiszemeltünk egy nagy fát, és Kati felavatta a nagy kék pokrócát. Letelepedtünk. Íme a bizonyíték:

Roni valahova elmászkált a csoportképből. :) No szóval üldögélés közben jött a naaagy ötlet hogy kártyázzunk. Jóvan, persze, csak egyetlen aprócska gond van, mégpedig az hogy én nem tudok kártyázni. Nem baj, mindenki nagy lelkesen bizonygatta hogy elmagyarázza. Türelmesen kezdtem hallgatni a magyar kártya rejtelmeit, meg az amerikai hetes fortélyait, egészen addig a pontig, amíg valaki azt találta mondani:

"Van négy szín: az egyik a tök..."

**Hogymivaaaan??** Nem elég hogy süt a nap meg meleg van meg a busz nincs sehol, az embernek megpróbálják bebeszélni hogy a tök az egy szín?? Na de végül csak sikerült valamennyire felfogjam, úgyhogy indulhatott a játék. Mivel én még csak annál az információnál tartottam hogy a tök az egy szín, úgy játszottunk, hogy Misi ült mögöttem, és minden egyes lépésnél súgott hogy mit kell letegyek és miért. Na hát.. pár kör után sikeredett felfogni a játék lényegét, így Misi végre nyugodtan nekifoghatott ebédelni, anélkül hogy a kártyáimat kelljen lesse. Hát igen, de Csilla még mindig nem fogta fel, hogy mégis mi micsoda, a tök lett a makk és a makk a tök :D, de reméljük jövőre csak belejön :P. Közben Ádám meg Péter furamód eltüntek, biztos megint Fantat inni :P. Kábé fél óra múlva(ha nem több) visszajöttek. Érdekes módon velük együtt előkerültek a Jokereim is, amit azelőtt Misivel nagyon kerestünk. Még mai napig sem fejtettem meg annak rejtélyét, hogy Ádám honnan varázsolta elő őket, de hátha majd elárulja egyszer ;) (bár azt fogja mondani, hogy azért tűntek el, hogy előkerítsék :D). (by Andi)

 

Na itt már meguntuk a kártyázást, csak Roni meg Kati próbálgattak valami játékot. És közben az idő telt.. és telt.. és 2 óra lett.. és busz sehol... és mindenki kezdett kidőlni...

 

És telt az idő... Következő, amire emlékszem: 15:15 megjelent a busz a láthatáron, és vészesen közeledett felénk. Szerintem mindenki csak a szemét dörzsölgette, hogy hallucinál.. de nem.. a busz csak közeledett és közeledett és hirtelen megállt. Persze mindenki egyből kezdte felkapkodni a csomagjait, és tömködni bele a busz pocakjába. Utána Jutka névsorolvasásba fogott, és kis időn belül.. vééégre... mindenki a buszban ült. Nehezen ugyan, de ezt is megértük. Most itt nem kell azt hinni, hogy innen kezdve ezerrel téptünk, hogy behozzuk a lemaradást.. áá dehogy... Hogy igazán jó legyen, csakis a mi tiszteletünkre hatalmas forgalmat hoztak össze Váradig, hogy a busz lépésben haladhasson. Ja meg megálltunk buszt mosatni mert ugye a busz mégiscsak Amszterdamból jött. :P Nem mehetünk Taizébe piszkos busszal. Aztán ha valami nem működne benne, mondjuk a fék, akkor még mindig lehet hivatkozni arra, hogy a busz legalább tiszta volt. :P

Na de eltekintve a körülményektől, este 8ra már Váradon voltunk, ami komoly rekord ha figyelembe vesszük a Kolozsvár-Várad közti kb. 150 kilométert. :) A fenti képről pedig az a tanulság vonható le, hogy az embernek két napjába kerül kijutni az országból, de ettől függetlenül:

"Buszozni jóóó!"

Ugye? :D Na de ha már ott a mondás hogy

"Okos ember a más kárán tanul, a buta ember a sajátján se"

akkor egy jótanács. Ha nem akartok efféle izgalmakat, NE utazzatok a Tabita busztársasággal. Átvágnak, csomó pénzeteket elcsórják, és röhögnek a markukba hogy na, mégegy busznyi hülyét átvertünk. Na de folytassam ahol abbamaradt...

Váradon megálltunk még egy annyi időre, hogy Tócsáék is felszállhassanak, és megállapíthassák, hogy az előre lefoglalt helyüket valaki kedvesen elfoglalta. Aztán a határon még egy csúnya bajuszos határőr bácsi végignézte az útleveleinket / személyi igazolványainkat, és röhögött magában hogy mennyi idétlen kép. :)) Ezután meg már csak arra emlékszem hogy betettek valami filmeket, végül pedig szinte mindenki elaludt. Hiába.. az efféle izgalmak lefárasztják az embert.

Nahh, szóval ennyi az indulásról. Aztán.. folytatása következik.. vagy részemről, vagy pedig aki megírni kívánja.

Szóljak én is hozzá 2 szót, vagyis Andi, aztán majd folytatom :D: mivel a buszon "nem volt" elég hely ezért két széken 3-an aludtunk, mert ugye úgy érdekesebb :D, mások viszont a földön találták meg ideális alvókuckójukat :).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagokk.blog.hu/api/trackback/id/tr82624232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása